Vego tuinmaterialen

Een make-over voor je tuin? Doorloop deze stappen!

19-02-2024
Ben je toe aan een nieuwe look in je tuin? Een make-over kan wonderen verrichten. Voordat je gelijk aan de slag gaat met de make-over van je tuin is het belangrijk om eerst goed de tijd te nemen om te bedenken welke richting je op wilt met je tuin. Wil je een bloementuin of liever een onderhoudsarme tuin? Een tuin make-over begint allemaal met een duidelijk plan wat past bij jouw wensen. In deze blog lees je vier belangrijke stappen die je moet doorlopen voordat je begint aan een make- over van je tuin.

Maak een plan voor je tuin

Voordat je gaat beginnen aan de make-over van je tuin in het belangrijk dat je eerst een goed plan maakt. Wat wil je als eindresultaat van de make-over? Wat voor middelen en materialen heb je hiervoor nodig? Wat past er in de ruimte van je tuin? Een make-over van je tuin doe je niet zomaar, het is iets waar je goed over na moet denken. Neem daarom rustig de tijd om een plan te maken zodat je uiteindelijk kunt genieten van een tuin die helemaal aan jouw wensen voldoet.

Kijk naar wat voor grond je in je tuin wilt
De grond van de tuin is natuurlijk een belangrijk onderdeel van het comfort en het uitstralen van de tuin. Kijk goed naar wat je met je tuin wilt uitstralen. Wil je meer bloemen kies dan voor een grond die goed is voor het zaden van bloemen maar wil je liever geen bloemen kies dan voor grind, repac of tegels als alternatief. Het kiezen van de juiste grondsoort is essentieel voor het creëren van de gewenste sfeer en functionaliteit van je tuin.


Bedenk wat voor materialen je nodig hebt
Voordat je daadwerkelijk  aan de uitwerking van de make-over kunt gaan beginnen is het belangrijk om te kijken wat voor materialen en middelen je nodig hebt om de make over te kunnen uitvoeren. Heb je bijvoorbeeld tuingrond nodig? Bevestigingsmaterialen? Gereedschappen en werkkleding? Of moet je misschien wel gereedschap ergens huren. Het is noodzakelijk om vooraf te bedenken wat voor materialen je allemaal nodig hebt om de make-over om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan waardoor je tijd bespaart.

Kleed je tuin aan met leuke tuin accessoires
Als einddoel wil je natuurlijk een heerlijke tuin waarin je lekker kunt ontspannen en waarin jouw stijl helemaal naar voren komt. Om je stijl goed terug te kunnen laten komen is het aanvullen van je tuin met leuke tuin accessoires een belangrijke stap. Van mooie tuinpotten tot sfeervolle tuinverlichting, de juiste accessoires kunnen een wereld van verschil maken.


Benodigdheden nodig om je tuin make-over te kunnen realiseren?

Bij Vego beschikken wij over een breed assortiment tuinmaterialen. Van verlichting, tuingrond en gereedschap tot aan tuin accessoires bij Vego hebben we het allemaal. Bekijk ons assortiment online of kom langs bij één van onze vestigingen in Zwijndrecht, Dordrecht of Numansdorp.